Silverstone

TTLift

Omni

Trukkien varaosat

Tampereen Trukki-Tarvike Oy
Multi System Power

Vehnämyllynkatu 2
33560 Tampere
puh. 03-356 1951
fax. 03-356 1953
trukki-tarvike@yritys.soon.fi

Yrityksen historia

inc

Omni moniöljypolttimien valmistaja

Econo Heat on perustettu 1983. Vuoden tutkimus- ja kehitystyön jälkeen yritys rekistöröityi osakeyhtiöksi ja siitä tuli Econo Heat Inc. Tällä hetkellä yrityksen palveluksessa on 35 työntekijää.

Alkuvuosina Econo Heatin nimenomaan jäteöljyn polttoon valmistetut lämmittimet hyödynsivät hydraulista tai ( korkeapaine ) painesumutusta, jotka olivat yhteensopivia Reznor of Mercerin valmistamien laitteiden kanssa ja saadut kokemukset olivat arvokkaita. Poltin vaati erittäin korkean esilämmityslämpötilan mikä aiheutti nokeentumista ja suuttimen tukkeutumista. Econo Heatin huolto- ja kehitysosaston mielestä laite vaati liian paljon puhdistustoimenpiteitä. Näin aloitettiin kehitellä uutta laitetta, joka ei vaatisi niin korkeaa esilämmityslämpötilaa, eliminoisi nokeentumisen ja pidentäisi puhdistusaikavälejä. Oli opittu, että erityisesti tuottaakseen mahdollisimman hienon poltettavan öljysumun oli esilämmityslämpötila saatava täsmälliseksi. Tarkka öljynlämmitys teknologia ja paineilman käyttöönotto öljyn sumuksi puristamiseen liitettiin yhdeksi kokonaisuudeksi ja näin saatiin laskettua öljyn esilämmityslämpötilaa ja öljynpainetta. Myös öljyn sumuksi puristamiseen käytetty ilma esilämmitettiin. Lopputuloksena oli markkinoiden ainoa jäteöljyä polttava poltin, jonka esilämmitin blokki ja polttoainesutin ei koskaan nokeennu. Ne eivät vaadi ollenkaan puhdistusta.

Koska laite oli jäteöljypolttimien palamistekniikan edelläkävijä anoi Econo Heat arviota Underwriters Laboratories yritykseltä laitteistaan UL - hyväksyntää varten. Yhdelläkään jäteöljypolttimella ei vielä ollut UL - hyväksyntää. Kaikki testit läpäistiin ja UL - hyväksyntä myönnettiin ensimmäisenä jäteöljypolttimena.

Vuonna 1992 aloitettiin kehitellä öljynpumppausjärjestelmää, joka valvoisi automaattisesti öljynvirtausta ja joka pumppaisi tarkasti tarvittavan litramäärän tunnissa öljyä polttimelle. Vuonna 1993 uusi pumppausjärjestelmä oli valmis. Valvontajärjestelmä eliminoi tarpeen säätää öljynvirtausta eri viskositeetin omaavilla polttoaineilla ja sen myötä liekin pituus saatiin vakioksi, eikä palamishäiriöitä esiinny. Myös pumpun kierrosnopeutta saatiin laskettua mikä pidensi pumpun toimintavarmuutta ja ikää. Kehitetty järjestelmä on ns. miehittämätön järjestelmä, joka ei enää asennuksen jälkeen vaadi mitään säätämistä / säätöjen muuttamista.

Econo Heat on Yhdysvalloissa jäteöljylämmittimien palamistekniikan edelläkävijä ja kehittäjä ja sen patentoidut järjestelmät takaavat ainutlaatuisen laadun ja suorituskyvyn. Kaikki laitteet ovat UL- ja EPA (Enviromental Protection Agency) standardien mukaisia. Econo Heatin jatkuva kehitystyö on myös tuottanut jäteöljyllä toimivan infrapunalämmittimen, veden lämmitysjärjestelmän ja ilmastointilaitteen.

Yrityksen kotisivut:
www.econoheat.us